Hotell i Västerås | Hotell Arkad

SEVÄRDHETER


SEVÄRDHETER I VÄSTERÅS

Västerås domkyrka nära hotell Arkad i centrala Västerås
Domkyrkan i Centrala västerås för besökare av hotellgäster

VÄSTERÅS DOMKYRKA

2.5 km från Hotell Arkad (Karta)

Med anor från 1200-talet stoltserar kyrkan med stjärnor i Guide Michelin. Kyrkbacken, som består av äldre trähus i ett virrvarr av slingrande gränder precis intill kyrkan är också värd ett besök. 


Medeltida altarskåp av högsta kvalitet, kung Erik XIVs grav, Sveriges rikaste bestånd av epitafier från den svenska stormaktstiden och den alldeles egna Skattkammaren. Här möts du av historiens vingslag och spår av en tusenårig historia. Läs mer om vad som är på gång i katedralen. Öppet alla dagar kl. 9-17.

Västerås botaniska trädgård i centrala Västerås

BOTANISKA TRÄDGÅRDEN

2.5 km från Hotell Arkad (Karta)

Botniska trädgården är Sveriges äldsta gymnasieträdgård och har varit enkälla till kunskap för studenter ända sedan 1700-talet. Den är anlagd på uppdrag av Johannes Rudbeckius och ligger mellan Rudbeckianska gymnasiet och Västerås stadsbibliotek, strax nordost om Västerås domkyrka.

Vallby Friluftsmuseum att besöka när du bor på hotell i Västerås
Upplev Vallby friluftsmuseum med gamla anor
Djurpark i centrala Västerås nära Hotell Arkad

VALLBY FRILUFTSMUSEUM

2.5 km från Hotell Arkad (Karta)

Vallby Friluftsmuseum visar västmanländsk kulturhistoria. Här finns levande samlingar av växter och djur, fornlämningar och insamlade byggnader med föremål som tillsammans ger en upplevelse av livet förr.

Museet arbetar med bevarande av levande samlingar av lantrasdjur och kulturväxter. På Vallby Friluftsmuseum kan man ta natursköna promenader, uppleva västmanländsk kulturhistoria, äta god mat och botanisera bland butiker och hantverkare. Årligen arrangeras programdagar som midsommarfirande, julmarknad, Levande museum samt konserter, kurser och föreläsningar.

Telefon: 021-39 80 70

Prison Island aktiviteter att göra när du bor hos oss på Hotell Arkad
Lek och fördriv tiden i utmanande banor på Prison Island i Västerås
Laserdome utmana dina vänner i spel mitt i Västerås stadskärna

PRISON ISLAND

0.4 km från Hotell Arkad (Karta)

Upplev ett fängelseäventyr där du löser celler och samlar poäng tillsammans i lag – eller ett adrenalinpumpat laserspel i en rökfylld arena packat med laserstrålar … och fienden. Välj kul, eller dubbelt så kul!

Öppettider: Mån - Sön: 10.00 - 17.00

Gör en utflykt till actionbadet i Västerås när du bor på Hotell Arkad
Rutchkana för både stora och små när du besöker actionbadet i Västerås
Kokpunkten nära hotellet i Västerås

KOKPUNKTEN ACTIONBAD

1.7 km från Hotell Arkad (Karta)

Kokpunkten är Sveriges första actionbad: en unik upplevelse med egendesignade attraktioner förlagt över åtta våningar i det ikoniska gamla ångkraftverket i Västerås.


Hjärtat slår ett hårdare slag när du tar steget ut. Rushen i magen känns direkt på pulsen. Blodet i ådrorna strömmar lika snabbt som vattnet i den brantaste bana du åkt. Det här är det vi kallar badrenalin. Välkommen till Kokpunkten!


Telefon: 021-448 55 00

Studsmattor och trampoliner i Västerås för barn
Jumpyard i Västerås nära centrum och hotell arkad

JUMPYARD Västerås

6.5 km från Hotell Arkad (Karta)

Över 4000 kvm stor trampolinpark med massor av studsmattor, Sky Rider (linbanai taket), höghöjdsbana, Clip N Climb-klättring, Ninjabana, Valo tv-spel, Wipe Out mm. Här finns aktiviteter som passar de flesta (från 4 år). Blir ni hungriga eller sugna på något gott så finns ett mysigt kafé med både god mat och fika.

Telefon: 021-41 24 12

Björnegården, aktiviteter i Västerås för barn och vuxna nära hotell
Uteliv i Västerås aktiviteter
Kajak i Västerås, aktivitet för hotellgäster

AKTIVT UTELIV BJÖRNEGÅRDEN

7.1 km från Hotell Arkad (Karta)

Friluftscentret Aktivt Uteliv Björnögården erbjuder både boende, mat ochframförallt massor av aktiviteter, sommar som vinter. Hyr sport- och friluftsutrustning eller hänga med på en kurs eller tur som de arrangerar. Här finns även mountainbikeleder samt plogade skridskobanor vintertid. På Björnögården kan du äta gott från Wåffelbarens smarriga meny.

Telefon: 021-448 55 00

Punktgallerian shopping i Västerås i Västerås Centrum

PUNKT SHOPPING CENTER

200m från Hotell Arkad (Karta)

Upptäck en modern shoppingupplevelse i Punktgallerian, mitt i Västerås. Med över 30 butiker hittar du allt från mode och skönhet till heminredning och livsmedel. Njut av mat och fika på våra fem restauranger och caféer. På översta våningen finns Friskis & Svettis för träning och avkoppling. Vi erbjuder bekväm parkering i vårt parkeringshus med gratis parkering på söndagar kl 11-16.


ÖppettiderMån - Fre: 10.00 - 19.00 Lör: 10.00 - 17.00S ön: 11.00 - 16.00

Igor shopping center i Västerås centrum
Igor i Västerås shopping nära hotell arkad

IGOR SHOPPING CENTER

400m från Hotell Arkad (Karta)

Hos oss hittar du över trettio butiker och fem restauranger fördelat på fyra våningsplan – shoppa allt från kläder, skor, heminredning och skönhet till mat, varva ner på någon av våra restauranger eller skruva upp volymen på Friskis & Svettis högst upp i huset!


Kommer du med bil rekommenderar vi dig en plats i vårt egna parkeringshus – varje söndag erbjuder vi dig gratis parkering mellan kl 11-16.

Öppettider: Mån - Fre: 10.00 - 19.00 / Lör: 10.00 - 17.00 Sön: 11.00 - 16.00

Erikslund shopping center i Västerås nära hotell Arkad
Erikslund shopping center butiker för alla

ERIKSLUND SHOPPING CENTER

6.5 km från Hotell Arkad (Karta)

Erikslund Shopping Center är ett modernt, bekvämt och heltäckande shoppingcenter. Hos oss handlar du enkelt i över 80 butiker. Här finns en attraktiv mix av marknadsledande svenska och internationella kedjor, starka lokala aktörer och nischbutiker.


Ingen behöver lämna Erikslund Shopping Center med en kurrande mage. Såväl i vår mysiga Food Court som längs med kundgatan serveras mat och fika för alla smaker. Dessutom finns en av IKEAs största restauranger just här.

Öppettider: Mån - Fre: 10.00 - 20.00 / Lör - Sön: 10.00 - 18.00

UPPTÄCK FLER AKTIVITETER

MED VISITVÄSTERÅS


Västerås är det nära mellan stad och natur! Njut av den färgsprakande naturen på Ängsö eller längs Badelundaåsen där Sveriges största forntida gravhög, Anundshög, ståtar. Upplev Västerås offentliga konst eller kör ett svettigt träningspass på något av stadens alla utegym. Mälaren lockar året om, sommartid fylls stränderna och båtarna lägger ut. Och på vintern när isen ligger tjock på Mälaren myllrar det av flanörer och skridskoåkare.

Att göra i Västerås med Visitvästerås aktiviteter för barn och vuxna